måndag 20 maj 2013

Stöd AIK Damhockey!

Hösten 2012 såg jag min första match med AIK:s damlag. Alldeles för sent, naturligtvis. Men sen dess är jag fast och förälskad. Jag är en nyfrälst dåre med allt vad det innebär.

I dagsläget står AIK Ishockey inför stora ekonomiska utmaningar. Ekonomin är inte bra, minst sagt. Exakt hur dålig den är vete fan. Men en sak är säker och det är att klubben inför säsongen 2013/14 gör nedskärningar både här och där. Enligt AIK Ishockeys vd Peter Birath handlar det om proportionerliga nedskärningar som drabbar "så gott som samtliga avdelningar och lag". Källa  Jag har själv varit i telefonkontakt med Birath och fått berättat för mig att det handlar om tjugofemprocentiga nedskärningar, överlag.

Att jag hörde av mig till Birath berodde på de uppgifter som bland annat figurerat i UNT och Norrtelje Tidning. Enligt dessa artiklar skulle AIK:s damlag få ett kraftigt nedskuret bidrag inför säsongen 2013/14, vilket i värsta fall skulle kunna resultera i att damerna varken har råd att ställa upp i Riksserien eller Europacupen (som man genom SM-guldet 2013 kvalificerat sig till). Enligt Birath är siffrorna som nämns i artiklarna felaktiga.

Utan att veta exakt hur AIK:s besparingsåtgärder ser ut samt hur dessa slår mot föreningens olika avdelningar och lag konstaterar jag att damlaget är i stort behov av ekonomiskt stöd.

För mig är det en självklarhet att bidra så gott jag kan. Ekonomiskt tillhör jag knappast eliten av potentiella bidragsgivare. Det är baklagligt men sant. Ett par säsongskort samt mindre ekonomiska bidrag då och då har jag råd med men i första hand försöker jag hjälpa till genom att uppmärksamma #AIKdam samt via olika kanaler sprida en uppmaning till alla gnagare: Stöd AIK Damhockey! Alla kan vi bidra på ett eller annat sätt.

Mer information om hur just Du kan hjälpa AIK:s damer finns på Facebook-sidan Stöd AIK Damhockey.

AIK Dams hemsida kan Du beställa säsongskort till 2013/14.

Där kan du även vara med och buda på damernas tröjor från guldsäsongen 2012/13.

Här hittar Du AIK Dams officiella sponsorinformation.

Följ @AIKHockeyDam på Twitter!

* * *

Läs även: AIK är hockey - hockey är AIK: Med anledning av sparåtgärder och Black Indeed: Kampanjen - Stöd AIK Damhockey