onsdag 30 juni 2010

Sommarhajk

Tjipp på er!

Minns ni när Bengt Alsterlind drömde sig bort till de skotska högländerna och tillverkade en alldeles egen säckpipa? Jaså, inte det. Ja, men det gör inget för idag ska jag, Boris wanna-be-Bengt, drömma mig bort till en sydafrikansk fotbollsarena istället. Där kan man höra de mest fantastiskt härliga toner. Därför ska jag idag tillverka en alldeles egen vuvuzela. Det är ganska enkelt faktiskt och nu ska jag visa er hur det går till. Det är ju förstås ingen riktig vuvuzela men det är svårt att få tag i riktiga vuvuzelor i Sverige. Det finns de som tillverkar dem men det är som sagt ganska svårt att få tag i dem.

Det jag ska visa är enkelt att göra. Vi behöver tre rör från gamla hushållsrullar, en tratt i hårdplast och så lite tejp. Det är saker som de allra flesta har hemma men det går att köpa också... Vi börjar med att ta de tre rören. Sådana här rör kan man ha mycket roligt med. Man kan till exempel bygga kanoner av dem och skjuta prick på Tommy Mörth. Men då behöver man ballonger också och det har vi inte idag... Så åter till vuvuzelan. Vi tar och fogar samman rören med hjälp av tejpen. Det fungerar med lim också men det blir lätt lite kladdigt. När de tre rören blivit till ett enda långt rör sätter vi fast plasttratten längst fram. Som ni som har lite fantasi ser framför er tejpar jag riktigt ordentligt för annars är det risk för att vuvuzelan går sönder.

Se där, nu är min vuvuzela klar! Hör så fint det låter när jag tutar i den. Det är bara att blåsa så mycket man orkar samtidigt som man gör sitt bästa för att låta som en skadad elefant. Om ni inte vet hur en skadad elefant låter så kan ni alltid slå på teven och se en fotbollsmatch från VM i Sydafrika. Läktarna tycks fulla av skadade elefanter som ropar efter hjälp.

Nästa gång vi ses ska jag visa er hur man enkelt tillverkar öronproppar med hjälp av kaninpluttar och tuggummi. Men tills dess: Lev livet leende!

tisdag 29 juni 2010

The Haters

Man kan gnälla
man kan gnata
Man kan skälla
man kan tjata
Man kan som de rabiata
mata på med desperata
ramsor utan rim, reson
i en helt fasonfri zon
Man kan smälla

till Beata
Man kan hälla
öl på flata
sittplatsjon som är för lata
för att orka stå och hata
Sen kan man sin aggression
döpa om till het passion

Och om någon skulle våga
'frågasätta våran låga
svarar vi efter förmåga
"Vår lidelse - eran plåga"

måndag 28 juni 2010

Ett sällsynt exemplar

Marie Hallman är fantastisk. Bloggen hennes är egentligen den enda journalistblogg som jag följer. Ikväll bjuder hon på en intervju med AIK:s nye keeper, Viktor värvad från Växjö.

Fasth han är en målis med ambitioner saknar tydligen grabben målvaktsförebilder. Istället ser han visst upp till musiker. Lars Winnerbäck och Bob Dylan. Det låter bra, tycker jag. Winnerbäck är liksom Hallman ett sällsynt exemplar och Dylan är Dylan. The times they are a-changin' och kanske kan Heino rentav inspireras av sin nye kollega. Jag menar, Heino är ju både målis och musiker, och om han inte ändrat smak sen 2004 så är Bruce Springsteen fortfarande en av favoriterna. Alltså borde Heino, inspirerad av Fasth, låta pryda sin hjälm med ett porträtt av The Boss!

Fan vet om inte Niklas Lundström diggar Uffe. Det vore ju nästan för bra för att vara sant.

söndag 27 juni 2010

Prins Daniel II

Prins Daniel är som bekant AIK:are och naturligtvis trivs han på Hovet. Till skillnad från sin namne klubbkamrat Bång kan och bör emellertid inte ockelbosonen sjunga med i min modifierade version av Peter Lundblads gamla sommarhit. Prins Daniel Westling Black Bernadotte kan nämligen inte bli kung. Det kan däremot Bång bli.
~
Ta mej till Hovet och gör mej till kung
Kung över sommarn och natten

Suspen är fuktig och fylld utav pung
Galen av längtan är jag
Dofterna samlas och luften blir tung
Ta mig till Hovet och stanna
tills natten blir dag

The summer of Georges



Lagbygget är spikat och klart men än finns det plats för tillägg. Gozzi borde göra som Boris och låta sig inspireras av George. Han borde verkligen göra något av den här sommaren. Han borde läsa en bok, från början till slut - i den ordningen! Han borde spela frolf (frisbeegolf - golf med en frisbee). Han borde resa sig upp och liksom George och jag costanzera med emfas: "Det här ska bli min tid! Tid för att njuta frukten och låta saften rinna nerför mina kinder. I proclaim this the summer of Georges!"

Lagbygget, del 7

Mens jag var på Gotland värvade Gozzi friskt. Mig veterligen är den där Salmonsson varken sjuk eller skadad. Om han är särskilt bra vete fan. Så mycket törs jag i alla fall påstå att någon Prestberg eller Bremberg är det då inte vi har att göra med. En man för förstakedjan? Nja... Min lista från 22/4 är i alla fall avbockad och klar nu och enligt Gozzi gäller detsamma med hanses.

Kommentar:
Det bidde ingen Jonas Andersson. Det bidde en Johannes Salmonsson istället. För det är det väl så man får se på värvningen. Beskrivningen av Salmonsson på eliteprospects.com stämmer rätt bra överens med den av Andersson. Kanske kan flytten till Gnaget få talangen att blomma ut...?

onsdag 9 juni 2010

Pink cuz I can

Min orangea period är över. Den var förstås både snygg och smart men fan vet om den var särskilt subtil. Jag måste ärligt medge att den aldrig kändes riktigt borisk. Jag är ju egentligen en mjuk kille. En modern man med rätt att välja. Och låt oss fejsa det: Orange är inte min färg i livet. Orange är alldeles för tufft och hårt för Boris.



Allt har sin tid och det är mycket möjligt att jag lagom till nästa vår åter tapetserar min svarta blogg med apelsinskalsrubriker och högt flygande faror. Men tills vidare får den orangea sidan av Boris vila.
Nu återgår jag till det normala och jag gör det Cuz I can! I samma veva passar jag på att kombinera pappaledighet med semester. Det betyder avkoppling utan uppkoppling, samt Pink pink & rock'n roll.

måndag 7 juni 2010

Torsk på Tallinder


En höhö-rubrik kan pigga opp den tröttaste av sömntutor och även om rubriken för dagen saknar både substans och värdighet så skrattar jag gott åt mig själv och min tokrolighet. Höhö. Torsk på Tallinder. Det tycker jag var bra sagt. Jag vet inte vad det betyder men av nån anledning kommer jag att tänka på tre landslagslirare, varav två i orangea t-shirts...
~
Idag såg jag ett program på TV4 som heter Förkväll. Det var det värsta jag sett på år och dar. Det var så dåligt.
~
Dessförinnan spenderade jag min första dag som officiellt pappaledig på Skansen. Mycket lyckat. Jag passade på att lösa årskort. Fyrahundrafemtio spänn och nu kan inte ens vädergudarna stoppa mig från att spionera på Herr Nilsson och hans ungtuppar. Jag räknar med att gå på Skansen minst en gång i veckan under hela sommaren. Vid nästa visit hoppas jag hitta ishallen som de verkar ha gömt undan någonstans.
~
Högloftets pannkakor var kalla men goda. Det sägs att man kan gå vilse i dem men jag vet inte. Jag har då aldrig tappat tråden eller snubblat ned i nåt svammelträsk. Ständigt stabil, ständigt subtil. Det är mitt motto tror jag.
~
Flyers föll åter i Chicago. Nu måste de vinna nästa. Torsk och det är finito. Vinner de väntar en sjunde avgörande natten till lördag. En match som jag i så fall missar. Jag får väl nattsudda på Fårö och sms-hetsa med Greken...
~
Snart tar jag paus från bloggeriet. Black Boris är i full färd med att packa semestertrunken och i den får varken datorn eller det världsvida nätet plats. Ett sista inlägg efter detta och sen lägger jag suspen på hyllan.
För den här gången ja!

torsdag 3 juni 2010

I denna ljuva sommartid

aik


I denna ljuva sommartid
gå ut, min klubb, och gläd dig vid
den store Håkans gåvor
Se, hur i prydning laget står
Se, hur för dig och mig det får
så underbara håvor

Av rika lag är serien full
TV-avtal ger fläsk och hull
samt sköna gröna ängar
De kompisklubbars enighet
ges större prakt och paktighet
tack vare alla pengar

Oss ligan bådar ymnig tid
och Grek och Boris gläds därvid
och bör Loobs mildhet prisa
Som vill i överflödigt mått
oss gnagare så mycket gott
var dag och stund bevisa

Men skulle vi till slutspel gå
vad skulle Håkan säga då
om vi på hov betvingar
O Värmlands stolthet slår vi till
Vi gör liksom mest som vi vill
Vår sång ger Gnaget vingar

Ack, är det redan här så skönt
Är det så härligt och så grönt
på denna ringa jorden
Vad skall det då ej vara där
i Elitserien, när vi är
vid de dukade borden

Vad fröjd och ljus skall Gnaget då
i Håkanligan njuta få
när vi med bajsbrun tunga
Bland de utvaldas skara står
och tillsammans med apor får
Halleluja högt sjunga

Ack, att vi redan stode där
inför din tron, o Håkan kär
och bure våra palmer
Vi ville då på gnagiskt vis
instämma i ditt lov och pris
med bättre fröjdepsalmer

Låt, Jörgen, oss uti ditt hägn
alltjämt av nådens milda regn
vattnade, stå i blomma
Din karlstadssol upplive så
vår klubb, att slutspelsfrukter nå
in i din värme komma

Låt Anden din oss bliva när
så att en växt vi ständigt är
som tusentals frön giver
Förlän att vi, en klubb svartgul
en maskros som folk anser ful
uti din vård förbliver

Behåll oss till ditt paradis
och låt oss på de trognas vis
i dina gårdar grönska
Låt oss få tjäna som pigan
i trohet till Håkanligan
så vill vi mer ej önska

Originalet

onsdag 2 juni 2010

tisdag 1 juni 2010

Silly thoughts: Rassel, prassel, trassel...

Efter VM skulle det rassla till rejält, trodde Gozzi, men inte fan har det rasslat till inte. Det har ju inte ens prasslat in the papers. Foppasnacket känns bara fånigt och desperat. Vill vi nu ha rubriker och uppmärksamhet så kan vi väl i alla fall komma med något seriöst... Forsberg i AIK? Sicket trams! Nä, jag vill ha Jonas Andersson. Det är ju det jag vill.

Flyers har trasslat till det i finalserien med det har de ju gjort förr så än är det ingen fara på taket. Men det krävs nog två raka hemmasegrar nu. Jag måste säga att uddamålsförluster suger extra mycket när de inkasseras under alltför tidiga morgnar. Det är surt nog att sitta uppe mellan 2 och 5. Vinn nu då, vinn!

Det är väl fortfarande vår men det känns som sommar. Idag var det vääldigt varmt igen. Folk garvar åt att vi svenskar snackar väder och vind jämt och ständigt men vad fan ska vi göra då? Efter regn kommer solsken...

Nu tar jag mig en vårlåt och sen är det sova.